Milyen tünetei lehetnek a kennelköhögésnek?
2021.10.01. 10:55
Ahogy az ősz beköszöntével nálunk, embereknél megjelenik az influenza szezon, úgy a kutyák körében is felüti ilyenkor a fejét az úgynevezett kennelköhögés. Cikkünkben erről a betegségről írunk egy rövid összefoglalót.
Hogyan előzzük meg az emésztési zavarokat?
2021.10.01. 04:55
Ideális esetben kerülni kellene az olyan helyzeteket, amelyek emésztési zavart okozhatnak (pl. a gyors, habzsoló étkezéseket, a stresszt, a nehéz ételeket). De mégis mire figyeljünk, ha szeretnénk megelőzni azok kialakulását?
Mennyi Kalciumot fogyasszunk?
2021.09.30. 19:55
Megoszlanak a vélemények a Kalcium pótlásról, ezért megmutatjuk, hogy melyik a legelfogadhatóbb ajánlás, ha a táplálkozással kapcsolatos értékeket keresed.
Mit (t)ehetünk az immunrendszerünk támogatásáért?
2021.09.30. 16:05
Az utóbbi másfél évben zajló pandémia okán az érdeklődés középpontjába került az immunrendszer, illetve az immunrendszer támogatásának lehetőségei. Számos mindennapi szokás, életmódbeli tényező szerepe felértékelődött, mint pl. a rendszeres testmozgás, a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, a - lehetőségekhez képest - stresszmentes(ebb) életmód, valamint a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás.
Hogyan ismerheted fel, hogy nem a megfelelő melltartót viseled?
2021.09.30. 06:05
A rosszul megválasztott melltartó nemcsak nyak- és hátpanaszokat okozhat, hanem a vér- és a nyirokkeringést is befolyásolhatja, ezért kiemelten fontos, hogy megfelelő méretű és fazonú darabot viseljünk a hétköznapokban. Hogyan ismerjük fel, ha rosszul választottunk?
Milyen változásokra számíthat a stroke-on átesett beteg?
2021.09.29. 19:35
Magyarországon a stroke a harmadik leggyakoribb halálok és az egyik leggyakoribb rokkantságot okozó betegség, melynek előfordulása az életkor előrehaladtával folyamatosan nő. Milyen változásokra számíthat a stroke-on átesett beteg?
Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?
2021.09.29. 12:05
Hogyan védjük a bőrünket a hűvösebb, őszi időben? Mire figyeljünk ilyenkor bőrápolás terén? Összeszedtük a leghasznosabb tudnivalókat az őszi bőrápolással kapcsolatban.
Mit tegyek, ha gyakran puffadok?
2021.09.29. 08:30
A puffadás, vagy más néven meteorizmus, a gyomor-bélrendszerben megnövekvő gázmennyiséget jelenti, mely kellemetlen teltség érzéshez, feszüléshez vezet. Hátterében táplálkozással és egyéb életmóddal összefüggő tényezők (pl. stressz), valamint a gyomor-bélrendszert érintő betegségek állhatnak. Mit tehetünk ellene?
Vissza a közösségbe – Hogyan előzzük meg a fertőzéseket?
2021.09.28. 15:55
Az őszi hónapok megérkezése egyet jelent a nyári szabadság végével; a gyermekek visszatérnek a közösségbe és a felnőttek is újra teljes gőzerővel kezdenek dolgozni. A hosszas közös zárt térben tartózkodás, közös mosdó használata számos betegség elterjedésének kedvezhet.
Hogyan táplálkozzunk sportolás előtt, alatt és után?
2021.09.28. 11:45
A teljesítőképességet megfelelő étrend összeállításával segíthetjük. Táplálkozási tanácsadás szempontjából figyelembe kell venni azt, hogy milyen a sportág jellege, milyen a sportoló testtömege, testösszetétele, mennyi energiára van szüksége, milyen az ízlése, és van-e versenyidőszak.