doktorGO cikkei

A doktorGO szakértői azért dolgoznak, hogy a laikusok számára gyors és hiteles információt nyújtsanak egészségmegőrzéssel, betegségekkel, illetve azok megelőzésével kapcsolatban.

Mikortól ellenőrizzük rendszeresen a vérnyomásunkat?
2021.12.11. 07:35
A stressz, a helytelen életmód olykor olyan fiataloknál is magas vérnyomást okozhat, akik látszólag egészségesek. A kezeletlen magas vérnyomás azonban akár életveszélyes szövődményeket is eredményezhet, ezért fontos a rendszeres kontroll. De mikortól ellenőrizzük rendszeresen a vérnyomásunkat?
Mennyi fehérjét fogyasszunk?
2021.12.10. 19:50
Ahány forrás, annyi ajánlást láthatunk a napi fehérje bevitelével kapcsolatban, de honnan tudhatjuk, hogy melyiknek hihetünk? Melyik a legelfogadhatóbb ajánlás, ha a táplálkozással kapcsolatos értékeket keressük?
Miért fontos a Magnézium?
2021.12.10. 07:35
A Magnéziummal kapcsolatban számos dolgot olvashatunk, de vajon melyik forrás a legmegbízhatóbb? Melyek a bizonyított hatásai és mi az, ami nem minden esetben érvényesül? Összeszedtük a Magnézium hivatalosan is igazolt hatásait.
Cukorbetegség - Milyen szövődményei lehetnek?
2021.12.09. 18:55
Magyarországon manapság több, mint 700 ezer diagnosztizált beteg szenved 1-es vagy 2-es típusú cukorbetegségben, valamint magas azoknak a száma is, akik még diagnózis nélkül élnek. A cukorbetegség komoly szövődményekkel járhat, ezért fontos, hogy kiemelten figyeljünk a jelekre.
7 dolog, amit ne mondjunk egy demens betegnek
2021.12.09. 17:10
A demenciával vagy Alzheimer-kórral élő szerettünkkel történő kommunikáció időnként kihívásokat rejt magában. A türelem gyakorlása ezekben a helyzetekben ugyan nehéz lehet, ám célravezető. Ehhez nyújt segítséget az alábbi lista, ahol hét olyan kijelentét olvashatunk, amit sose mondjunk egy demenciával élőnek.
Hogyan táplálkozzunk a szív egészségéért?
2021.12.09. 06:55
Magyarországon a szív-és érrendszeri betegségek népbetegségnek számítanak, egészséges étrenddel azonban sokat tehetünk a megelőzésük érdekében. Mire figyeljünk, ha „szívbarát” módon szeretnénk táplálkozni?
Fogamzásgátlás a változókorban
2021.12.08. 20:15
A változókorban (menupauza idején) a biztonságérzet megtartására nagyon ajánlottak a méhen belüli eszközök, melyekből a hormontartalmúak még pozitív hatással is lehetnek, sokkal elviselhetőbbé téve ezen időszak klimaxos panaszait.
Mit tegyünk, ha töredezik a hajunk?
2021.12.08. 15:55
A töredezett haj miatt leginkább a nők, különösen a hosszú hajúak szenvednek. A probléma általában csak esztétikai jellegű. Általában a nem megfelelő hajápolási szokások és a helytelen életmód okozza, de nagyon ritkán bőr- vagy belgyógyászati betegség áll a háttérben. Mit tehetünk ilyenkor?
Hogyan kezeljük a légúti megbetegedéseket gyerekeknél?
2021.12.07. 20:00
A csecsemőkorban kialakuló légúti gyulladásos elváltozások kezelése fokozottabb figyelmet követel meg, mert meghatározóak a szűkebb anatómiai viszonyok. Mit tehetünk ilyenkor?
Miért fontos a Réz?
2021.12.07. 16:55
Számos információ kering az interneten, így nem csoda, ha a vitaminok és ásványi anyagok útvesztőjében elbizonytalanodhatunk. A következőkben a Réz hivatalosan is igazolt hatásait szedtük össze.