doktorGO cikkei

A doktorGO szakértői azért dolgoznak, hogy a laikusok számára gyors és hiteles információt nyújtsanak egészségmegőrzéssel, betegségekkel, illetve azok megelőzésével kapcsolatban.

Mire figyeljünk a halak vásárlásánál?
2021.12.27. 07:35
Az ünnepi asztalon gyakoriak a halas fogások, ám korántsem mindegy, honnan szerezzük be hozzá az alapanyagot. Mire figyeljünk a halak vásárlásánál?
Hogy aludjunk jól koronavírus fertőzöttség után?
2021.12.26. 20:15
A covid-fertőzésen átesett betegek kifejezetten nagy arányban panaszkodnak álmatlanságra. Nem kell azonban rögtön altatóhoz nyúlnunk, ha hasonló problémákkal küzdünk, hiszen léteznek olyan természetes alvássegítők is, melyeknek nincsenek káros mellékhatásaik.
Mennyi D-vitaminra van szükségünk?
2021.12.26. 11:15
A D-vitamint zsírban oldódó vitaminként ismerjük, pedig valójában ez egy hormonszerű előanyag, amelyre szinte valamennyi szervrendszerünk működéséhez szükség van. Miért is olyan fontos a D-vitamin pótlása?
Hogyan óvjuk a gerincünket hólapátolás közben?
2021.12.25. 19:50
A helytelenül végzett hólapátolás nagyon megterheli a gerincoszlopunkat, ezért akár pár perces téli takarítás is gyakran derékfájdalomhoz vezethet. Mit tehetünk ellene?
Mekkora kockázattal jár az ünnepi látogatás a Covid-19 járvány idején?
2021.12.25. 14:15
Az ünnepek talán legfontosabb részét jelentik a rokoni látogatások, a családi, baráti összejövetelek. A járvány miatt azonban ezek a találkozók kockázatokat is rejtenek magukban, különösen azok számára, akik az egészségi állapotuk miatt jobban ki vannak téve a COVID-19 veszélyeinek.
Mire figyeljünk az ünnepek alatt?
2021.12.24. 19:18
Az ünnepi időszak beköszöntével mindannyiunknak jól esik egy kis pihenés és az elszakadás a pörgős hétköznapokból. Mire figyeljünk ilyenkor egészségünk szempontjából?
Hogyan élvezzük az ünnepeket diabétesszel?
2021.12.24. 12:00
Beköszöntött az év végi ünnepi időszak, s kicsit végre kiengedhetjük a gőzt, élvezhetjük a családdal töltött meghitt pillanatokat, és a finomabbnál finomabb fogásokat, süteményeket. Mindez egyszerűnek hangzik, azonban a diabétesszel élőknek évről évre hatalmas kihívást jelent, és kisebb, nagyobb tervezést is igényel.
5 tipp szülőknek a karácsonyi ajándék kiválasztásához
2021.12.23. 23:15
Az ajándékozás a feltétel nélküli szeretet kifejezőeszköze, éppen ezért a szülők számára gyakran fejfájást okozhat, mit tegyenek a fa alá, ami méltóképp kifejezi ezt az érzést. Dr. Tárnok Zsanett klinikai szakpszichológus az alábbiakban öt tippet ad arra, hogy a szülők mire figyeljenek az ajándék kiválasztásakor.
Mire figyeljünk az ünnepek alatt, hogy szívünk is elégedett legyen?
2021.12.23. 06:50
Az ünnepi időszak beköszöntével mindannyiunknak jól esik egy kis pihenés és az elszakadás a pörgős hétköznapokból, éppen ezért ilyenkor hajlamosak lehetünk a mértéktelenségre. Mire figyeljünk, hogy megelőzzük a szívbetegségek kialakulását?
Baleseti kisokos az ünnepekre
2021.12.22. 15:25
Beigli az asztalon, pislákoló fények, fahéj és süteményillat a levegőben – a legtöbbünk számára ilyen az ideális karácsony, addig azonban el is kell jutni, és az ajándékvásárláson, faállításon és sütés-főzésen át vezető út olykor rögös is lehet.