Mit mondjunk a gyermekünknek a kisbabák születéséről?
2021.12.25. 07:15
Karácsonykor egy kisbaba, egy család születését ünnepeljük és ilyenkor még több gyermekben merül fel a kérdés, hogy hogyan is születnek a babák. Erre a szülők sokféle választ szoktak adni, a legkisebbeknek általában mesék segítségével magyarázzák el egy új családtag érkezését. Neked mi a meséd, ha felteszi "a kérdést"?
Mire figyeljünk az ünnepek alatt?
2021.12.24. 19:18
Az ünnepi időszak beköszöntével mindannyiunknak jól esik egy kis pihenés és az elszakadás a pörgős hétköznapokból. Mire figyeljünk ilyenkor egészségünk szempontjából?
Hogyan élvezzük az ünnepeket diabétesszel?
2021.12.24. 12:00
Beköszöntött az év végi ünnepi időszak, s kicsit végre kiengedhetjük a gőzt, élvezhetjük a családdal töltött meghitt pillanatokat, és a finomabbnál finomabb fogásokat, süteményeket. Mindez egyszerűnek hangzik, azonban a diabétesszel élőknek évről évre hatalmas kihívást jelent, és kisebb, nagyobb tervezést is igényel.
5 tipp szülőknek a karácsonyi ajándék kiválasztásához
2021.12.23. 23:15
Az ajándékozás a feltétel nélküli szeretet kifejezőeszköze, éppen ezért a szülők számára gyakran fejfájást okozhat, mit tegyenek a fa alá, ami méltóképp kifejezi ezt az érzést. Dr. Tárnok Zsanett klinikai szakpszichológus az alábbiakban öt tippet ad arra, hogy a szülők mire figyeljenek az ajándék kiválasztásakor.
Mit tegyek, ha asztmára gyanakszom?
2021.12.23. 20:05
Asztma felnőttkorban is jelentkezhet, akár önálló betegségként, akár légúti allergia mellett is kialakulhat. Dr. Tárnok Ildikó tüdőgyógyász, a Tüdőközpont elmondta, hogy milyen tünetekkel javasolt orvoshoz fordulni, és hogyan zajlik a kivizsgálás.
Poszt-Covid tünetek, amivel érdemes orvoshoz fordulni
2021.12.23. 11:15
A koronavírus-járvány ugyan lecsengőben, ám a fertőzésen átesettek körében sokan még mindig a betegség szövődményeitől szenvednek. Dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyászt, a Tüdőközpont főorvosát az elmúlt időszak tapasztalatairól kérdeztük.
Mire figyeljünk az ünnepek alatt, hogy szívünk is elégedett legyen?
2021.12.23. 06:50
Az ünnepi időszak beköszöntével mindannyiunknak jól esik egy kis pihenés és az elszakadás a pörgős hétköznapokból, éppen ezért ilyenkor hajlamosak lehetünk a mértéktelenségre. Mire figyeljünk, hogy megelőzzük a szívbetegségek kialakulását?
Baleseti kisokos az ünnepekre
2021.12.22. 15:25
Beigli az asztalon, pislákoló fények, fahéj és süteményillat a levegőben – a legtöbbünk számára ilyen az ideális karácsony, addig azonban el is kell jutni, és az ajándékvásárláson, faállításon és sütés-főzésen át vezető út olykor rögös is lehet.
Hogyan enyhíthetjük a menopauza tüneteit?
2021.12.22. 12:05
A menopauza számos kellemetlen tünetet okozhat, amelyek közül néhányat életmódbeli változtatásokkal enyhíthetünk. Mit tehetünk magunkért?
Honnan tudjuk, hogy egészségesek vagyunk?
2021.12.22. 07:35
Fontos, hogy ha valaki figyel az egészségére, tudja, hogy milyen jelenségek élettaniak, illetve milyen esetekben szükséges orvoshoz fordulni. A továbbiakban nagyobb szervrendszereinket érintő különböző betegségek jelentősebb tüneteit mutatjuk be, melyek észlelésekor orvosi kivizsgálás szükséges.