Mi okozhatja a vizelet elszíneződését?
2022.01.11. 07:15
A vizelet a vesék kiválasztó működésének eredménye, mely egészséges körülmények között víztiszta, szalmasárga színű. Előfordulhatnak azonban olyan állapotok, melyek a vizelet színének megváltozását eredményezik. Melyek ezek?
Milyen vizsgálatokra számíthat a tüdőfibrózissal diagnosztizált beteg?
2022.01.10. 19:55
Tüdőfibrózis tünetekkel a betegnek először a háziorvost kell felkeresnie, aki tüdőgondozóba utalhatja, ahol elvégzik a szükséges vizsgálatok egy részét. Ha beigazolódik a tüdőfibrózis, akkor a beteg a területileg illetékes IPF Centrumba kerül, ahol további vizsgálatok várnak rá a pontos diagnózis felállítása érdekében. Melyek ezek?
Hogyan zajlik a szürkehályog műtét?
2022.01.10. 11:55
A szürkehályog betegség a szemlencse természetes elszürkülése, amely gyakran a korral jár. A látás fokozatos csökkenéséhez, végső esetben vaksághoz vezet. A látásélesség műtéttel javítható.
Mire figyeljünk, ha antibiotikumot adunk gyermekünknek?
2022.01.09. 16:35
A gyerekek esetében gyakrabban ütheti fel a fejét baktérium okozta fertőzés. Az orvos ilyenkor antibiotikumok szedését javasolja, amelyek azonban nem csak a kórokozókat pusztítják el, hanem a bélflóra hasznos baktériumait is. Ilyenkor a gyerekek esetében emésztési panaszok jelentkeznek rossz közérzet, étvágytalanság mellett. Mit tehetünk ilyen esetben?
5 gyakori hiba, amit elkövethetünk antihisztamin szedése során
2022.01.09. 12:15
Nem a megfelelő gyógyszert, nem az előírt dózisban vagy túl rövid ideig szedjük. Az antihisztaminok szedésével kapcsolatban felmerülő gyakori problémákat dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Budai Allergiaközpont orvosa foglalta össze.
Mi okozhat hüvelygombát?
2022.01.08. 16:45
A hüvelygomba számos kórokozó miatt kialakulhat, többek között a Candida albicans túlszaporodása miatt. Mi okozhatja? Hogyan kezeljük? Mikor forduljunk orvoshoz? Összeszedtük a leggyakoribb kérdéseket.
Milyen előnyei vannak a rendszeres mézfogyasztásnak?
2022.01.08. 07:55
Milyen tápanyagokat tartalmaz a méz? Milyen előnyei vannak a rendszeres mézfogyasztásnak? Mennyi mézet fogyasszunk? Mikor és kiknek nem javasolt mézet fogyasztani? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a mézről. .
Hogyan kezelhető a gyermekkori sokízületi gyulladás?
2022.01.07. 17:15
Tévhit, hogy az ízületi betegségek csak az idősebb generációt sújtják, ugyanis van olyan sokízületi gyulladás, amely kimondottan a gyerekeket érinti. Mit tehetünk ilyenkor?
Mit lehet tenni a nyakfájdalom ellen?
2022.01.07. 12:20
Az előretolt fejtartás nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi problémákhoz is vezethet. Milyen tüneteket okozhat még? Mit tehetünk a nyakfájdalom ellen? Mikor forduljunk orvoshoz? Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa válaszol a kérdéseinkre.
Mit egyek, ha sztómás vagyok?
2022.01.06. 12:10
Sztóma esetén az étrenddel lehetőség van befolyásolni, mikor ürüljön a salakanyag, és milyen legyen az állaga, hiszen bizonyos ételek hígítják, míg mások sűrítik a székletet. Naponta minimum 3, maximum 5 étkezés ajánlott.