Hogyan gyorsítható a haj növekedése?
2021.10.29. 17:35
Genetikai adottságtól függ, hogy kinek milyen gyorsan nő a haja. Egészséges életmóddal és bizonyos hajregeneráló szerekkel azért gyorsítható a folyamat.
Egészséges-e a szénhidrátmegvonás?
2021.10.29. 09:40
A szénhidrátokra nagy szükségünk van, hiszen ezek szolgáltatják szervezetünk számára a legkönnyebben hasznosítható energiát, nélkülözhetetlen többek között az agy és az izomzat megfelelő működéséhez. Hiánya esetén csökken az energiaszint, fizikailag és szellemileg is fáradtabbnak érzi magát az ember, romlik a teljesítő- és koncentráló-képesség.
Mikor érdemes mellkas röntgent végezni?
2021.10.28. 21:05
A mellkas röntgen a mellkast érintő betegségek tisztázására szolgáló leggyakrabban alkalmazott diagnosztikai módszer. A röntgenfelvételeken láthatóak a tüdők, a gátorüreg, a szív, a nagyerek, a bordák és a rekeszizom árnyéka, illetve bizonyos eltéréseik.
Milyen tünetekkel jár a nikotinmegvonás?
2021.10.28. 15:45
A magyarországi lakosság csaknem 30 százaléka rendszeresen dohányzik, beleértve az e-cigaretta használókat is. A függőséget a nikotin okozza, amiből a dohányzónak egyre többre és többre van szüksége. Milyen tünetekkel jár a nikotinmegvonás?– erre adunk most választ az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet szakembereivel.
Miért segít a rendszeres testmozgás a diabétesz kezelésénél?
2021.10.28. 07:35
A rendszeres testmozgás jótékony hatásai már senki számára nem ismeretlenek, mégis, olykor hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az egészséges életmód, azaz a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás, valamint a fizikai aktivitás az általános egészségünk talán legmeghatározóbb alappillérei.
Megfázás, influenza vagy Covid-19?
2021.10.27. 17:55
A különböző eredetű légúti megbetegedések rendkívül gyakoriak. Ezek sok esetben járnak hasonló tünetekkel, így egymástól való elkülönítésük nem mindig egyszerű feladat. Vegyük sorra, hogy mik segíthetnek eldönteni, hogy egy egyszerű megfázással, influenzával vagy éppen koronavírus fertőzéssel állunk szemben.
Mitől fájhat a lábfej?
2021.10.27. 13:05
Sok nő tanúsíthatja, hogy a hegyes orrú, magas sarkú, illetve a túl lapos talpú, nem jól tartó cipő lábfej fájdalmat okozhat, de anatómiai vagy a gerincből kiinduló idegi probléma miatt is jelentkezhet ilyen probléma.
Milyen egészségügyi előnyei vannak az almaecet fogyasztásának?
2021.10.27. 09:15
Az almaecetet széles körben alkalmazzák az élelmiszerekben. Népszerűségét leginkább azoknak a kutatásoknak köszönheti, amelyek arra engedtek következtetni, hogy előnyös hatással van a testtömeg és a zsigeri zsír felhalmozódásának szabályozására. De milyen további egészségügyi előnyei lehetnek?
Hogyan kezdjünk el mozogni szívproblémák esetén?
2021.10.26. 16:05
A fizikai aktivitás alapvető fontosságú egészségünk fenntartásához, hiszen rendszeres testmozgással számos szervi betegség kialakulása megelőzhető, kezelhető. De hogyan fogjon bele a mozgásba az, akinek valamilyen szívbetegsége volt, vagy van?
Hogyan táplálkozzunk COVID idején?
2021.10.26. 07:05
Szerencsére sokan meggyógyulnak a COVID-ból, de felépülésük után gyakran még hónapokig küzdenek krónikus fáradtsággal, memória- és koncentrációzavarokkal, izom és ízületi fájdalmakkal vagy éppen csökkent étvággyal, illetve az ízérzékelés és szaglás hiányával. Hogyan táplálkozzunk ebben az időszakban? A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlása a betegség utáni regenerációhoz.