MDOSZ cikkei

Hogyan előzzük meg a túlevést?
2021.12.26. 18:55
Karácsony és újév idején minden az ünnepi étkekről és italokról szól, ezért ilyenkor nehéz lehet a mértéktartás. Mit tehetünk, amikor legközelebb vendégségbe vagy étterembe megyünk. Hogyan lehet megelőzni a túlzott energia felvételt?
Mit tegyünk a karácsonyi plusz kilók ellen?
2021.12.26. 07:50
Először is le kell szögezni, hogy egy-két kiadós ünnepi vacsorától senki sem fog elhízni. A sok kicsi sokra megy alapján viszont napi 100-200 extra kcal is idővel meglátszik, s ennyit elégetni, azaz lemozogni nem is olyan egyszerű. Össze
Egészséges táplálkozás karácsonykor is
2021.12.25. 10:45
Talán első hallásra lehetetlennek tűnik, de egy kis odafigyeléssel megvalósítható. Nem kell, hogy az ünnepeket a hasfájás, gyomorrontás, hányinger elrontsa, minden ugyanis a mértékletességen, a konyhatechnikán és a nyersanyag válogatáson múlik.
Hogyan támogatják a vízoldékony rostok az egészségünket?
2021.12.08. 07:15
A vízoldékony rostok hatása összetett. Kémiai tulajdonságaik (vízfelvétel, viszkozitás, gélképzés) mellett legtöbbjük tápanyag a bélflóra számára. A feldolgozás és a hőkezelés ronthatja „képességeiket”, ezért forrásaikat minél természetesebb formában fogyasszuk.
Hogyan táplálkozzunk COVID idején?
2021.10.26. 07:05
Szerencsére sokan meggyógyulnak a COVID-ból, de felépülésük után gyakran még hónapokig küzdenek krónikus fáradtsággal, memória- és koncentrációzavarokkal, izom és ízületi fájdalmakkal vagy éppen csökkent étvággyal, illetve az ízérzékelés és szaglás hiányával. Hogyan táplálkozzunk ebben az időszakban? A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlása a betegség utáni regenerációhoz.