doktorGO cikkei

A doktorGO szakértői azért dolgoznak, hogy a laikusok számára gyors és hiteles információt nyújtsanak egészségmegőrzéssel, betegségekkel, illetve azok megelőzésével kapcsolatban.

Mi állhat a gyomorgörcs hátterében?
2021.10.25. 20:00
A gyomorgörcs mindenki számára ismert fogalom. Az is átélte már, akinek soha nem kellett komoly betegséggel szembenéznie, egyszerűen csak túl sok stressz érte. Mi okozhatja a gyomorgörcsöt?
Gyaloglás, mint sport – hogy kezdjünk hozzá?
2021.10.24. 07:55
A rendszeres gyaloglás jótékony hatással van az egészségünkre: javíthatja a keringésünket, a hangulatunkat, de kordában tarthatjuk vele a testsúlyunkat is. Útra kelhetünk egyedül, de akár barátainkkal is, emellett másik nagy előnye, hogy nincs szükség speciális felszerelésre, csupán a két lábunkra. De hogyan fogjunk hozzá? Mire figyeljünk, ha gyalogolni kezdünk?
Mire figyeljünk szaunázás közben?
2021.10.23. 14:50
A szaunázást egyre több egészséges életmódra törekvő ember választja kikapcsolódásként, ezért összeszedtük annak egészségre gyakorolt hatásait és alapszabályait. Melyek ezek?
Mit tegyünk a melanoma rizikófaktorai ellen?
2021.10.23. 07:15
A daganatos megbetegedések mindig multifaktoriálisak, vagyis több tényező hozzájárul a kialakulásukhoz, amelyek közül nem mindegyikre lehetünk hatással. A melanoma rizikófaktorai közül néhányat azonban befolyásolhatunk. Melyek ezek?
Ételintolerancia gyermekeknél – mire figyeljünk?
2021.10.22. 08:00
Gyermekek esetében különösen fontos az ételérzékenységek meghatározása, mivel megfelelő diéta alkalmazása esetén nemcsak a tünetek, hanem maga a túlérzékenység is sok esetben megszüntethető. Mire kell figyelnünk gyermekeink esetében?
Mi okozza a G-vitamin hiányát?
2021.10.21. 19:55
A G-vitamin a szervezet energiatermelését, és a szöveti légzés folyamatát segíti. Mi okozza? Melyek a G-vitamin hiány tünetei? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a G-vitaminnal kapcsolatban.
Mit tegyünk, ha túl stresszes az életünk?
2021.10.20. 15:00
Sajnos időnként mindannyiunk életében előfordul egy-egy stresszesebb időszak. A felgyülemlett feszültséget ilyenkor számos dologgal enyhíthetjük. Melyek ezek?
Hogyan segítsük demens hozzátartozónkat?
2021.10.19. 19:10
Az Alzheimer-kórban szenvedők a betegség előrehaladásával elvesztik mindennapi tevékenységeik ellátásának a képességét, és mások segítségére szorulnak. Néha azonban nem egyszerű eldönteni, hogy miben és mennyit segítsünk. Mit tegyünk ilyenkor?
Fogfehérítés: Módszerek és egyszerű trükkök
2021.10.18. 21:05
A hófehér, csillogó mosoly eléréséhez próbálkozhatunk otthoni módszerekkel, de fogorvosi segítséget is igénybe vehetünk. A következőkben sorra vesszük a fogfehérítés módszereit, felhívjuk a figyelmet a veszélyekre és az előnyökre.
Tippek szülőknek tanulási zavarok esetére
2021.10.18. 10:40
Alig van olyan iskolai osztály, ahol ne lenne tanulási zavarral érintett gyerek. A Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia néhány tanácsának megfogadásával a szülő is segíthet abban, hogy gyermeke sikerélményeket szerezzen az iskolában.