doktorGO cikkei

A doktorGO szakértői azért dolgoznak, hogy a laikusok számára gyors és hiteles információt nyújtsanak egészségmegőrzéssel, betegségekkel, illetve azok megelőzésével kapcsolatban.

Cukorbeteg vagyok, mire figyeljek, ha babát szeretnék?
2022.02.10. 17:05
Cukorbetegen a terhesség tervezése, előkészítése rendkívüli gondosságot igényel, hiszen a nem megfelelő vércukorszint befolyásolhatja a magzat fejlődését, valamint növelheti a vetélés és a halvaszületés kockázatát is. Mire figyeljünk ilyenkor?
Tippek a memória fejlesztésére
2022.02.10. 12:15
Senkinek sincs tökéletes memóriája, így előfordulhat, hogy elfelejtünk dolgokat, és természetesen az életkor előrehaladtával is feledékenyebbé válhatunk még akkor is, ha korábban tökéletes volt az emlékezetünk. Összeszedtünk néhány tippet, ami segíthet a memóriánk fejlesztésében.
Mikor érdemes felkeresni a poszt-COVID ambulanciát?
2022.02.10. 07:25
Az egyetem gyermekgyógyászati poszt-COVID rendelésein azokat a 18 év alattiakat várják, akik a koronavírus-fertőzés után 6-8 héttel, vagy akár több hónappal is az életminőséget rontó, elhúzódó tünetekkel küzdenek.
Mik azok a dolgok, amiket soha ne kenjünk az arcunkra?
2022.02.09. 11:55
Egészen meghökkentő dolgokat képesek felkenni az emberek az arcukra azért, hogy ragyogó bőrük legyen. De vajon valóban szebb lesz az arcbőr a vizelettől, a ragasztótól vagy az anyatejtől? Most megtudhatjuk!
Milyen jelei lehetnek annak, hogy keveset mozogsz?
2022.02.09. 07:10
A rendszeres testmozgás nemcsak a testi, hanem a lelki egészségünk fenntartása miatt is fontos, de honnan tudhatod, hogy mikor mozogsz eleget? Összeszedtük azokat a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy érdemes kicsit aktívabbá válnod.
Valóban egészséges szokás, amit követsz?
2022.02.08. 15:15
Számos lehetőség áll rendelkezésünkre akkor, amikor egészségesen próbálunk élni, de nem minden egészségesnek hitt szokás bizonyul valóban annak. Összeszedtük azokat a szokásokat, amelyeket korántsem biztos, hogy jó, ha követsz.
Mi okozhat szaglászavart?
2022.02.08. 11:15
A koronavírus egyik legjellemzőbb tünete az ízérzékelés elvesztése és szaglászavar, így nem csoda, ha ez jut eszünkbe először, ha ezeket a tüneteket tapasztaljuk, ám fontos tudni, hogy számos olyan állapot van, ami e panaszok hátterében állhat. Melyek ezek?
Mire figyeljünk a fagyasztott ételek felhasználásánál?
2022.02.07. 19:20
Sokan előszeretettel vásárolnak fagyasztott zöldséget, gyümölcsöt vagy húsokat, hiszen így mindig lehet otthon olyan alapanyag, amiből könnyen tudunk ebédet vagy vacsorát készíteni. Van néhány dolog azonban, amire érdemes odafigyelni akkor, ha rendszeresen használunk fagyasztott termékeket.
Mit tegyünk azért, hogy jobban tudjunk koncentrálni?
2022.02.07. 11:55
Számos olyan dolog van, ami megzavarhatja a figyelmünket munka közben. Lucy Jo Palladino pszichológus összegyűjtötte melyek a leggyakoribb tényezők, amelyek rontják a koncentrációképességet, és mit tehetünk ezek leküzdéséért.
Honnan tudhatom, hogy cukorbeteg vagyok?
2022.02.07. 07:35
A cukorbetegség diagnosztizálása kiemelt fontosságú, hiszen súlyos szövődmények kialakulását előzhetjük meg a megfelelő kezeléssel. Hogyan ismerjük fel? Mikor gondoljunk cukorbetegség jelenlétére? Mekkora a rizikó?