Covid-19 teszt

Covid-19 teszt

A koronavírus-fertőzés az egyik leggyakoribb megbetegedés ma Magyarországon. Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyire vagy veszélyeztetett, töltsd ki a tesztünket!
1.
Észlelted-e az elmúlt három nap során újonnan kialakult tünetek bármelyikét (láz, hőemelkedés, fejfájás, ízérzékelés zavar, száraz köhögés, torokgfájás, hasmenés, hányás)?
2.
Érintkeztél-e az elmúlt 14 napban igazolt COVID-19 fertőzött személlyel?
3.
Érintkeztél-e az elmúlt 14 napban olyan személlyel, akit hatósági házi karantén alá vontak koronavírus fertőzés gyanúja miatt?
4.
Jártál-e, vagy Veled egy háztartásban élő személy járt-e 14 napon belül külföldön, vagy fogadtál-e külföldről érkezett vendéget?
5.
Érintkeztél-e az elmúlt 14 napban olyan személlyel, aki észlelte magán a COVID-19 fertőzésre jellemző tüneteket (láz, köhögés, légszomj, izomfájdalom újonnan kialakult ízérzés- vagy szaglászavar)?
Hasznos lehet
Oltatni vagy nem oltatni?
Az immár több mint két éve húzódó, szinte napról napra változó vírushelyzetben kismamaként még nagyobb kihívás eligazodni, válaszokat találni, az oltást, a lehetséges szövődményeket, gyermekünk...
Miért teljesíthet kevésbé jól a gyorsteszt az Omikron esetében?
A tudósok és a közegészségügyi szakértők számos hipotézist állítottak fel annak magyarázatára, hogy bizonyos gyors antigéntesztek miért teljesítenek valamivel gyengébbet az Omikron esetében. Melyek...
Mennyire megbízhatóak a gyorstesztek az Omikron esetében?
A gyors antigéntesztek kimutatják a SARS-CoV-2 vírusfehérjéket az ember orrából vagy torkából származó nyálkahártyában, de vajon ugyanolyan hatékonyak-e az Omikron eseteiben, mint a többi variánsnál?
Melyik Covid-19 elleni vakcina a legjobb?
2021-re már számos gyógyszercég fejlesztett ki hatékony és biztonságos vakcinákat a Covid-19 által okozott pandémia megfékezésére. Mikor, melyiket válasszuk?