Budai Endokrinközpont cikkei

A Budai Endokrinközpont munkatársai a belső elválasztású mirigyek (endokrin szervek) betegségeinek diagnosztizálására, kezelésére, megelőzésére nyújtanak segítséget magán-orvosi keretek között.

 

Gyógyítható-e az asztma?
2021.12.05. 14:40
Az asztma krónikus betegség, mely nem gyógyítható, de jól beállított kezeléssel tünetmentességet lehet elérni. Hogyan?
Antihisztamin: melyik a nekem való?
2021.10.04. 14:55
Antihisztaminokkal az allergiás tüneteket kezelhetjük. Dr. Moric Krisztina allergológus, fül-orr-gégész, a Budai Allergiaközpont főorvosa elmondta, hogy mi alapján dől el, hogy kinek, melyik készítményt kell szednie.
Mit (t)ehetünk az immunrendszerünk támogatásáért?
2021.09.30. 16:05
Az utóbbi másfél évben zajló pandémia okán az érdeklődés középpontjába került az immunrendszer, illetve az immunrendszer támogatásának lehetőségei. Számos mindennapi szokás, életmódbeli tényező szerepe felértékelődött, mint pl. a rendszeres testmozgás, a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, a - lehetőségekhez képest - stresszmentes(ebb) életmód, valamint a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás.
Sárgaság - Mikor kell orvoshoz fordulni?
2021.09.07. 15:55
Sárgaságról akkor beszélhetünk, ha a bőrön, a szemfehérjén és a nyálkahártyán sárga elszíneződés jelenik meg ártatlanabb vagy súlyosabb okok miatt. Mit tehetünk ilyenkor? Minden esetben orvoshoz kell fordulnunk ezzel a panasszal? Most megtudhatjuk!
Mit étkezzen a pajzsmirigybeteg?
2021.09.03. 15:05
A pajzsmirigy alulműködés igen sok embert érint hazánkban, melynek fő oka, hogy jódszegény településnek számítunk, pedig ez a nyomelem igen fontos a pajzsmirigy normál hormontermelése szempontjából.