doktorGO cikkei

A doktorGO szakértői azért dolgoznak, hogy a laikusok számára gyors és hiteles információt nyújtsanak egészségmegőrzéssel, betegségekkel, illetve azok megelőzésével kapcsolatban.

Hiánypótló képregény tanulási zavarral küzdő iskolásoknak
2021.07.25. 19:25
Diszlexiával, magatartászavarral, autizmussal küzdő fiatalok számára hiánypótló képregény jelent meg a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház szakmai támogatásával.
Miért lehet a nyár veszélyes a májra?
2021.07.25. 12:40
Itt a nyár, a családi, baráti összejövetelek, a nyaralás, a pihenés, az önfeledt kikapcsolódás időszaka. Ilyenkor előfordul, hogy kevésbé figyelünk oda az egészséges táplálkozásra, a rendszeres mozgásra, és ennek veszélyes következményei lehetnek nemcsak a felszaladó kilók miatt, de májunk állapotára nézve is.
Miben más egy integrált játszótér?
2021.07.23. 12:30
Visszafogott színek, nagyobb és belátható terek, speciális hinták: így néz ki egy integrált játszótér, ahol a fogyatékkal élők is biztonságosan játszhatnak. Miért fontos, miben más és milyen készségeket fejleszthetnek az integrált játszóterek?
Melyek a leggyakoribb fesztiválbetegségek?
2021.07.22. 19:25
Alig vártuk, hogy újra fesztiválszezon legyen, azonban érdemes arra figyelni, hogy ezek az események olykor egészségügyi kockázatot is jelenthetnek. Hogyan kerüljük el ezeket? Mit tegyünk azért, hogy a barátokkal töltött idő kellemes emlék maradjon?
Nyári tanácsok hisztamin intoleranciások részére
2021.07.13. 20:05
A nyári időszak több kihívást is tartogat a hisztamin diétát folytatók számára. Dr. Németh Alíz gasztroenterológus, hepatológus, a Budai Allergiaközpont orvosát kérdeztük arról, hogy mire fontos figyelni az étkezésben, hisztamin intolerancia esetén.
Szülés alatti fájdalomcsillapítási módszerek
2021.07.06. 19:35
Lehet, hogy már eldöntötted, hogy epidurális érzéstelenítést fogsz kérni, amint megérzed a fájdalom első jelét, vagy talán azt fogadtad meg, hogy érzéstelenítés nélkül hozod világra a gyermekedet. Bármire is esik a választásod, érdemes minél többet megtudnod a fájdalomcsillapításról, hogy a legjobb döntést hozhasd a nagy nap előtt.
Alvássegítő tippek kánikula idején
2021.07.02. 19:35
A hetekig tartó kánikulában az éjszakák is nehezek lehetnek, sokan úgy érezhetik, hogy teljesen kimerültek, ám mégis csak forgolódni tudnak éjszaka. Dr. Vida Zsuzsanna, a JóAlvás Központ neurológus főorvosa, szomnológusa arról beszélt, mit tehetünk a pihentető alvásért.
Mit ihat egy csecsemő hőségben?
2021.07.01. 07:35
A gyerekek folyadékigénye az életkorral és az évszakokkal együtt változik. A kevés folyadékfogyasztás csecsemőknél könnyen vezethet kiszáradáshoz, ezért fontos, hogy megfelelő minőségben és mennyiségben pótoljuk a folyadékot. Mikor, mit és mennyit ihatnak a csecsemők?
Hogyan védekezzünk lupus esetén?
2021.06.29. 18:55
A szisztémás lupus nem gyógyítható, de az idejében megkezdett kezeléssel az állapotromlás és a szövődmények nagyobb eséllyel megelőzhetőek. Dr. Kádár János immunológus, az Immunközpont főorvosa a fényvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet.
Mit igyon a gyermek hőségben?
2021.06.29. 07:35
A gyerekek folyadékigénye az életkorral és az évszakokkal együtt változik. A kevés folyadékfogyasztás a nagyobb gyerekeknél csökkenti a koncentrációs- és teljesítőképességet, fejfájás alakulhat ki. Mikor, mit és mennyit igyanak a gyermekek?