MDOSZ cikkei
2022.02.04. 20:50
Hazánkban a 19-64 év közötti felnőtt lakosság 60 százalékánál a vér koleszterinkoncentrációja meghaladja a normál értéket, ennek is következménye, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések a vezető halálokok közé tartoznak – figyelmeztet a MDOSZ. Mire figyeljünk az étrendünk összeállításánál, hogy ezt elkerüljük?
2022.02.03. 15:45
Az őszi és téli hónapokban fokozottabban kell figyelnünk arra, hogy elegendő idénygyümölcshöz és zöldséghez jussunk, hiszen legalább fél kilót kellene ennünk ezekből naponta – figyelmeztet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.
2022.01.28. 20:05
Miért érdemes télen is sportolni? Hogyan készüljünk és mire figyeljünk sportolás közben? A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége összegyűjtötte a téli sportoláshoz szükséges legpraktikusabb tanácsokat.
2022.01.23. 15:50
Szoptatáskor az anyatermészet mind a táplálék mennyiségét, mind összetételét a legoptimálisabban alakítja a csecsemő igényeihez. Nézzük, hol romlanak el a dolgok, és melyek azok az anomáliák, amelyek gyermekeink táplálkozásában leginkább jelen vannak.
2022.01.11. 17:10
Miért fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás? Milyen egészségügyi hatásai lehetnek az elégtelen folyadékbevitelnek? Lehet-e veszélyes a dehidratált állapot?
2022.01.08. 07:55
Milyen tápanyagokat tartalmaz a méz? Milyen előnyei vannak a rendszeres mézfogyasztásnak? Mennyi mézet fogyasszunk? Mikor és kiknek nem javasolt mézet fogyasztani? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a mézről. .
2022.01.04. 16:15
A leves az egyik legalapvetőbb és legismertebb része étkezésünknek. Készülhet többek között zöldségből és gyümölcsből; hús, valamint egyéb alapanyagok felhasználásával. Fogyasztható hidegen és melegen, de akár önálló, tartalmas főfogásként is. Mire figyeljünk a leves készítése közben?
2022.01.02. 07:45
Magas esszenciális zsírsavtartalmukból adódó magas energiatartalmuk miatt a diófélék, olajos magvak gyakran esnek a fogyókúrás tévhitek áldozatává. Érdemes-e fogyasztani ezeket a termékeket?
2022.01.01. 08:55
Az élelmiszerek címkéje rengeteg értékes információval szolgál, és hasznos társunk lehet az egészséges táplálkozás felé vezető úton. De vajon mit jelentenek az egyes jelölések?
2021.12.31. 16:55
A vitaminhiány mellett a téli étkezések problémája a tavaszra megjelenő többletkilók. Hogyan kerüljük el mindezt?